image
image

AUTO PRIMA College (681256-K)

ditubuhkan sejak tahun 2004, dengan tujuan memberi Latihan Teknikal dan Vokasional kepada pelajar lepasan sekolah PT3/SPM
  • Kolej TVET 5 Bintang dengan 25 tahum pengalam TVET.

  • Diiktiraf sebagai Penyedia Latihan daripada Pembagunan Sumber Manusia Berhad (PSMB)

  • Berjaya melahirkan lebih daripada 10,000 graduan kompeten

image
image
image
image
image
image
10000 +
Graduan kompeten dilahirkan
image
3500 K
Pelajar dilatih di industri
image
150 +
Kolaborasi Syarikat dari industr1
image
50 +
Tenaga Pengajar Mahir

Jaringan Kolaborasi Kami

Auto Prima College bekerjasama erat dengan Industri Pembuatan dan Automotif Malaysia untuk membangunkan Kurikulum Berorientasikan Industri dan menyediakan program latihan seperti Sistem Latihan Dual Nasional (SLDN), Program Place & Train dan Skim Perantisan semenjak tahun 2005.
image

JUHAIDI YEAN ABDULLAH

President/Chief Executive Officer

Harap pesanan ini menjumpai anda dalam keadaan sihat dan penuh semangat. Selaku CEO Kolej TVET kita yang terkemuka, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk menyampaikan rasa terima kasih dan berkongsi pemikiran penting dengan setiap individu dalam pasukan ini.
image

Auto Prima Kolej bertujuan untuk mencipta persekitaran yang menyokong dan inklusif di mana pelajar berbakat dan berpotensi diberi galakan untuk meneroka potensi mereka dan mencapai prestasi terbaik dalam semua aspek kehidupan sekolah. Kami menghargai pembelajaran berkolaborasi, hubungan positif, dan meningkatkan kapasiti di kalangan staf dan pelajar kami agar mereka dapat terlibat dalam dunia masa depan di mana mereka bekerja dalam pasukan, berkomunikasi, mencipta, dan berinovasi bukan hanya konsep yang dihargai, tetapi kemahiran, sifat, dan kebolehan yang diharapkan.

Harapan kami yang tinggi mempersiapkan pelajar kami dengan kemahiran, sikap mental, dan kualiti yang akan membantu mereka berjaya di masa depan. Pelajar kami adalah individu yang bijak, kreatif, disiplin, pembelajar, dan berbudi pekerti. Kami ingin mereka menjadi pemimpin masa depan dan teladan dalam masyarakat.

Jadilah sebahagian daripada kami, kerana potensi anda akan digilap secara holistik disini. Graduan kami graduan yang kompeten dan menjadi rebutan pihak Industri.

Tanpa keyakinan diri, seorang yang berilmu tidak dapat mengamalkan ilmunya

Tanpa keyakinan diri, seorang yang gagah tidak mampu menggunakan kekuatannya

Tanpa keyakinan diri, seorang yang hebat tidak akan mampu menyerlahkan kehabatan dirinya